Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Collectief leiderschap

juni 9 @ 10:00 - 11:00

Sparserie van 4 online sessies over Leiderschap. In sessie 2 komt aan bod:

Collectief leiderschap: Hoe creëer je een cultuur van verantwoording zonder top-down te worden?

Het oude top-down management werkt niet meer, maar wat werkt dan wel en hoe? De meeste leiders accepteren tegenwoordig dat we, om te gedijen in een wereld van complexiteit, manieren van werken moeten ontwikkelen die minder hiërarchisch zijn en meer responsief en wendbaar. Hier spreken we over ‘Collectief Leiderschap’. Waarbij je als leider een mindset en leiderschap ontwikkelt waarin mensen zelf de verantwoordelijkheid kunnen én gaan nemen en niet meer zitten afwachten totdat jij als leider richting bepaalt?

Wat is er nodig om stappen te zetten naar een cultuur waarbij je verandering aan kunt brengen en de oude dynamiek kunt doorbreken?
Hoe kun je verantwoordingscultuur creëren in een organisatie waar individuen en teams verantwoordelijk zijn, in plaats van dat een manager of managementteam verantwoordelijk is dat mensen verantwoordelijk zijn?
We hebben alvast drie voorbeelden voor jou:

  • Creëer een gemeenschappelijke taal die iedereen kan begrijpen en waarnaar iedereen kan verwijzen rond het afleggen van verantwoording.
  • Bedenk een manier om op een integere manier afspraken te maken en na te komen – hoe duidelijker en explicieter, hoe beter.
  • Ga het conflict en de confrontatie aan, bij voorkeur wanneer het conflict klein is en het niet zoveel energie kost om het aan te pakken.

Wil je hier meer over weten?
Lees dan hier het Blog van Tuff trainer Lisa Gill over ‘Accountability’

Gegevens

Datum:
juni 9
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorieën:
, , , , , ,
Contact