Meeting:

Inclusief Leiderschap

Type:
User Case
Datum:
Woensdag 20 November 2024
Tijd:
14:00 - 17:00 uur CET
Taal:
Nederlands

Waar gaat deze meeting over?

n het veld van HRM, zowel in de praktijk als in de wetenschap, duikt steeds vaker de term inclusief leiderschap op. Bij inclusief leiderschap gaat het om de juiste balans tussen aandacht voor het team en aandacht voor het individu. Een inclusief leider draagt dus zorg voor een omgeving waarbij ieders unieke inbreng wordt gewaardeerd en teamleden zich verbonden voelen met het team. Dat brengt echter de nodige uitdagingen met zich mee. Want hoe creƫer je een omgeving waarin je tegelijkertijd teamdoelen nastreeft, maar ook ieder individu voldoende ruimte geeft? Diversiteit in teams gaat vaak ook gepaard met vooroordelen die doorbroken moeten worden.

Voor HR is een belangrijke vraag hoe ze inclusief leiderschap in organisaties kunnen ondersteunen. Welke vaardigheden vraagt inclusief leiderschap? Wat zijn faciliterende en remmende factoren? Hoe kun je daar als HR nou vorm aan geven? Wat vraagt inclusief leiderschap van HR?

Tijdens deze interactieve workshop gaan we dieper in op inclusief leiderschap (wat houdt dat in? welke factoren spelen een rol?), maar gaan we middels (op improvisatietheater gebaseerde) oefeningen en gesprek ook praktisch aan de slag om beter grip te krijgen op wat inclusief leiderschap inhoudt en welke vaardigheden daarbij van belang zijn.

Doelgroep

Thema's

WoW | Way of Working
Session by Radboud

Mogelijk gemaakt door:

Radboud

Presentator